De HR-afdeling is bij veel bedrijven het laatste waar aan gedacht wordt. Andere afdelingen worden vaak beter gewaardeerd, omdat zij duidelijk zichtbaar iets bijdragen aan de resultaten van de organisatie. Zouden dezelfde afdelingen met het zelfde werk niet direct bijdragen aan het eindresultaat verdwijnt de waardering hier ook. Dit is één van de problemen waar HR, PZ of P&O mee worstelt. Hun werk is niet altijd zichtbaar en de relatie tot het resultaat ontbreekt schijnbaar.

Zijn HR-afdelingen dan niet zinvol? Dat zeker wel, maar hun effectiviteit hangt af van waar zij zich op richten. De focus bepaald de mate van partnership in business.

Business wordt gecreëerd met menselijke invloeden. Er komen nauwelijks of geen veranderingen tot stand zonder menselijke interventie. Daarom is het van belang dat de waarde van HR management op haar verdiensten beoordeeld gaat worden en daar waar dit ondergewaardeerd is meer focus krijgt.

De kennis en ervaring van onze professionals werkt katalyserend in processen die u geïmplementeerd wilt hebben in uw organisatie. Zij verstaan het vak, kunnen zich razendsnel inleven in uw bedrijfscultuur en weten specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden uw organisatie en/of HR / P&O afdeling te ondersteunen.

Gericht op HR Data

Onze consultancy richt zich alleen op het presenteren, vergaren of implementeren van adviezen op basis van de verzamelde HR data. Wij beginnen of starten dus nooit ergens aan zonder eerst ergens een analyse van te maken of op basis van een gevoel. Lees meer over ons >>

iMa draagt bij aan het verkrijgen van een geweldig inzicht in de HR bijdrage.

Het begrijpen van de bijdrage van HR is alleen te verkrijgen door te sturen op harde en zachte data. Om hiertoe te komen, helpen we graag een handje.

Neem contact met mij op.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Start vandaag nog met sturen op relevante HR data en vraag een gratis demo aan.